dimarts, 5 de febrer del 2008

Pregunta sobre els 10km de la Marató

Ahir vaig formular una pregunta a l'organització de la Marató de Barcelona, que se celebra el primer diumenge de març, sobre el perquè enguany no hi havia cursa de 10 km.
Com que han estat ràpids i molt correctes en la resposta i crec que és extensiva us la faig saber:

Pregunta:
"Bona tarda,

M'agradaria saber el motiu pel qual enguany no se celebra la cursa de 10km de la Marató com es venia fent fins ara.

Als que no ens sentim capaços de fer un recorregut de 42km ens agradava participar i acompanyar als marationians/nes en els 10 primers kilòmetres de cursa. És una llàstima que no se celebri pq això comportarà, segurament, una baixada de participació i encara costarà més que la ciutat de Barcelona adopti i adapti els seus costums a aquests tipus d'esdeveniments esportius.
Com menys ciutadans hi siguin partícips més ens costarà, com a ciutat, adaptar-nos a un esdeveniment esportiu que de tan magnífic alguns ho troben una nosa.
No només no s'hauria de deixar de fer la cursa de 10km sinó que al costat d'aquesta s'haurien de fer més activitats per a petits, per barris, etc, per tal que tota la ciutat celebrés la Marató com es mereix i estigui a l'alçada de participació ciutadana d'altres ciutats.

Si només es considera una prova d'elit (que ho és) aquesta ciutat (en diuen olímpica) us seguirà donant l'esquena sense sortir als balcons i amb cotxes desesperats pitant per les cantonades.

Salut i cames

Imma Garsaball
Les Corts, Barcelona


Resposta :

Benvolguda Imma,

D´entrada volem agrair les seves consideracions envers la Marató i les activitats que l´envolten.

Sí que ens agradaria poder oferir mes activitats de tot tipus (esportives, culturals, formatives, ...) però en aquests moments hem de prioritzar el bon desenvolupament de la marató.

Vàrem desestimar la prova de 10 km per diverses raons, entre altres, el desviament cap a meta a la Pl. Espanya va ocasionar molts problemes als maratonians i vàrem tenir força despistats tant en una prova com en l´altra. La capacitat de l´Av. Mª Cristina per sobre de 10000 corredors dificulta moltissim tot el muntatge de serveis al corredor, penseu que hem de muntar l´avituallament amb 15 minuts.

Aquest any el dissabte fem la Breakfast Run, que és oberta a tothom i recordarem el recorregut dels darrers 4 km de la marató dels Jocs Olímpics. Hi sou convidats.

Estem en un període de creixement i aprenentatge i hem d´anar fent les coses ben fetes; quan tinguem mes capacitat organitzativa ja hi anirem sumant mes accions.

Fem un esforç important per involucrar tots els districtes amb la marató. En molts punts del recorregut podreu disfrutar de diversitat d´actes per afavorir que el ciutadà surti al carrer i gaudeixi de la marató.

Altrament, avui dia la ciutat té multitud de curses de distàncies mes curtes que ja complenten que els corredors que encara no han arribat a la capacitat física per córrer la marató, puguin realitzar la seva pràctica atlètica.

Rebeu una salutació cordial i us animem a ésser-ne partícip.


4 comentaris:

Jordi Farrés i Llobet ha dit...

Totalmet d'acord Imma !

aquest any no m'he atrevit a fer-la, l'any que vé segur...

un petó.

jordi, un blanquet de granollers.

Anònim ha dit...

Jordi... però tu no feien "anuncis".... el dia dels 10 km????

Anònim ha dit...

mucho trilirí...però ens quedem sense els 10!!

molt bé, imma!
aquí, la primer acció directa de l'associació en defensa de les curses de 10km!!!!

petons!
clara

Anònim ha dit...

Aquí va vídeo de la MITJA MARATÓ GRANOLLERS-LA GARRIGA! Per qui tingui ganes de fer-se una idea de "lo que se vive", encara que, molt millor en directe!

http://www.youtube.com/watch?v=hCiAjiuMvVM