dijous, 24 d’abril del 2008

Joves i TIC

Dimarts passat vaig assistir unes jornades sobre Joves i TIC. Al marge d'una excel·lent logística i dinamització de l'acte, el fet més destacat és que les xerrades estaven expressades per les veus del joves: joves d'instituts de Terrassa, Mollerussa i Valls van explicar els seus usos tecnològics, socials i lingüistics quan fan servir TIC.

Una de les coses que em va agradar escoltar fou una aportació d'un psicòleg social explicava coses com que els mòbils són símbol d'identitat i sobretot que quan parlem de joves no parlem de tecnologies de la comunicació sinó tecnologies de la relació. I arran d'això, el que ens va quedar clar era que mòbil per un costat, i messenger i sobretot fotolog per un altre eren les seves eines de relació.

De totes maneres, les conclusions que va fer l'Alfons Cornella al final expliquen d'una manera clara allò que tantes vegades jo us he intentat explicar (És tecnologia allò que ha nascut després de tu).
Us passo un retall publicat avui a jove.cat:

Diferències generacionals

"Les conclusions dels tres blocs de continguts de la jornada van ser sintetitzades per un convidat de luxe. Alfons Cornella, fundador i president d'Infonomia, va valorar molt positivament que la jornada hagués donat veu als joves, però va retreure als protagonistes que no haguessin estat més atrevits a l'hora d'explicar tot el que fan amb les TIC. Va demanar una segona sessió en què els temes de debat i reflexió siguin proposats pels mateixos joves i, fent servir la metàfora de Marc Prensky, va destacar la diferències que separen els qui han nascut amb les tecnologies i els immigrants que, tot i que s'esforcen per a integrar-s'hi, no poden evitar la influència de la seva cultura i idioma d'origen. Els adults cerquen una lectura educativa de les TIC, mentre que els joves, simplement les utilitzen per a allò que necessiten . Els immigrants tecnològics han d'escoltar i aprendre dels nadius digitals, va insistir Cornella. També va esmentar la importància de l'anglès, la llengua dominant de relació al ciberespai. I va acabar la intervenció amb un missatge ple d'optimisme per als joves. "La vostra energia, combinada amb l'energia de les TIC, pot canviar el món".

Ampliar la notícia

1 comentari:

Pasqual ha dit...

ei !! les presses i al anar d'aquí cap allà sense parar, no m'havien brindat l'oportunitat de visitar el teu blog. M'ha agradat molt, molt fresc, i com tu mateixa dius amb una barreja de semi-poesia i exhibicionisme ;-) Felicitats ! sense dubte a partir d'ara el seguiré !!