dimarts, 2 de setembre del 2008

Les xarxes virtuals s'estenen

(extret de jove.cat - 02/09/08)

Mentre Facebook, una de les xarxes socials en línia més populars, supera els cent milions d'usuaris actius, Fotolog arriba als vint milions de membres. L'auge d'aquestes xarxes és imparable.

Des de novembre de l'any passat, Facebook, una de les xarxes socials líders d'Internet, ha duplicat el nombre d'usuaris i ja ha superat els 100 milions de membres. Així ho anunciava el seu fundador, Mark Zuckerberg, a través de la mateixa xarxa. Aquest servei, que va néixer el 2004 per millorar les relacions dels estudiants de Harvard, s'ha estès amb molta rapidesa entre els internautes d'arreu del món. Tan és així que ja iguala el nombre de membres de MySpace, una altra de les xarxes socials més populars que havia superat la xifra dels cent milions de membres ara fa dos anys. Amb tot, el creador del Facebook matisa que els seus càlculs s'han fet tenint en compte només els membres actius.

Un món d'aplicacions

L'èxit sense fre d'aquesta plataforma pot explicar-se especialment per les aplicacions de què disposa. Publicar un perfil personal i compartir missatges amb amics i coneguts, difondre apunts d'un bloc propi, crear grups en funció de les afinitats, trobar vells companys i compartir fotografies, vídeos i cançons són només una petita part de les possibilitats que aquesta xarxa permet. A més, des de fa mesos, Facebook compta amb una versió en català i amb una part del codi intern obert perquè els usuaris es converteixin en desenvolupadors.

Fotografies en xarxa

D'ençà que es va crear l'any 2002, internautes de tot el món han compartit més de 600 milions de fotografies a través de la xarxa social Fotolog. Tan és així que avui és la quarta xarxa social més activa del món, amb vint milions d'adeptes. La clau d'aquest creixement ha estat la possibilitat dels usuaris de publicar els seus blocs fotogràfics, fer i rebre comentaris i posar enllaços a altres fotoblocs. Fotolog, que compta amb una versió en català, és una de les plataformes per publicar fotografies més esteses, però n'hi ha d'altres també populars especialment entre el jovent, com Photoblog, que té moltes prestacions i també una versió en català.

Més informació