dilluns, 18 d’agost del 2008

No és el títol d'una novel·la

Diumenge 27/07/08 - De Mallafré a Saboredo

Ens llevem amb més son de la que ens vam anar a dormir. Cap dels tres ha aclucat massa l'ull. A La Pobla és festa major i els 300 metres que distancien entre casa el Sergi i el ball a la plaça són massa curts. A les sis ha acabat l'orquestra (potser era un grup però orquestra queda més de festa major, trobo) i a les set ja estem de peu.
Últim retocs a les motxilles, cotxe i cap al pàrquing d'Espot. Escoltem música. No hem dormit però estem contents. Deixem el cotxe, són gairebé les deu del matí, agafem pals i pugem fins a Sant Maurici.
Refugi de Mallafré. Aquí comença la ruta, recollim forfaits i la gorra, ens diuen que a Amitges ens donaran mapes i els sacs. I ara si... ja hi som!!! Comencem a esbatanar ulls que ja no aclucaran verdor fins cinc dies després. Pujar a Amitges se'm fa pesadíssim, coi de pujada!! i coi de Marta, com tresca!!! ja podia dir ja que l'hauríem d'esperar... i resulta que ens passa la ma per la cara a la primera de canto!. Sergi... ens hem fotut grans!!!???
Descans a Amitges i cap a Saboredo. Parada i fonda a les 4 de la tarda.
Saboredo... doncs és el Refugi més rústic-mústic. Amb un Guarda curiós en la forma, oportú en les paraules, cuinar virtuós, manetes i que escolta IcatFM. Amb un paisatge fantàstic i tranquil que ens brinda l'oportunitat de banyar-nos i fer migdiada vora el llac. I ... tres burros i un gos preciós.
Som pocs i fem tertúlia tots després de sopar, vèiem acabar-se el dia, apropar-se la boira i... els mosquits! Sort de la manta, eh??

Dilluns 28/07/08 - De Saboredo a La Restanca
Tenim tema per parlar tot el dia i tot el que queda de setmana! i surto de Saboredo que salto enlloc de caminar. Però les forces en minven, poso dos cops el peu en mig del fang i se m'enfonsa la cama fins al genoll, he de caminar amb una sabata i una espardenya (literalment) i abans d'arribar a Colomers m'agafa la primera i única pàjara! m'agobio i no puc. Fem un petit recés, vora el refugi ens mengem el pic-nic que amb més carinyo que consistència ens ha fet el Julián. No tinc ni gana.
Passem el Port de Calders i més endavant el Coll de Crestada (sota els peus de l'imponent Montardo). I davallem cap a La Restanca... i pedres, i pedres i quan sembla que ja hi arribes, més pedres, i més baixada i més pedres... i el desgast mental de que l'endemà s'ha de refer aquesta hora i mitja de camí. Tinc ganes d'arribar ... porto dos nits sense dormir i un gairebé sense menjar.
A La Restanca hi ha molta gent 80 persones!! una generació de gent... al costat de Saboredo això és les Rambles... i només hi ha una dutxa (freda, és clar!). La Marta i jo ens solivantem i ens banyem mig en boles al Lac dera Restanca (2010 m) està gelada!!! cridem, riem i muntem algun petit xou.
I jo... a les 20:20 ja dormo.

Dimarts, 29/07/08 - De La Restanca a l'Estany Llong
Avui és Santa Marta... i quin dia que l'hi espera! Sobre el mapa és el recorregut més llarg amb el Contraix de regal!
Ens llevem amb boira i tot i anar cautelosos i amb els ulls expectants ... ens acabem perdent... no vaig pensar ni res en els consells d'endur-nos un GPS!!! (merci Pasqual!) cosa que, evidentment,no vam fer! De fet, vam acabar malbaratant un parell d'hores... ja que vam descobrir que havíem donat el tomb sobre nosaltres mateixos i havíem tornat enrere... ja semblava estrany que el sol donés tantes voltes en tant poca estona!
aissss el Contraix com vaig patir... a l'alçada de les llàgrimes del O'Cebreiro (2005) vaig cridar amb veu alta "que jo no havia vingut al món a fer hits"!!!!! :)
A les vuit del vespre estabornits de cansament, bruts i suats sopem a l'Estany Llong... la gent ens mira... pobres desgraciats...pensen. Venim del Contraix... pensem.

Dimecres, 30/07/08. D'Estany Llong a Colomina.
Etapa curta, fàcil, divertida i maca. Recordo això. És el nostre dia de descans. Ens ho mereixem. La Marta torna a agafar la directa...i el Sergi no parar d'olorar la proximitat a la seva terra i ara, que se sap amb bateria, es torna boig amb la càmera.
Recordo el refugi, de fusta, amb les finestres rosa... bonic i tot. Som els primers d'arribar, tenim el privilegi d'una dutxa calenta i neta! Mengem, bevem, parlem, riem, ens avorrim, fem fotos, i juguem al parxís. A fora fa un vent de mil dimonis (el vent venta, ho sabíeu?).
Una mica abans de sopar arribem dos nois que havíem conegut, gairebé esporàdicament a Saboredo, sopem plegats i riem, riem com bojos i ens fem amics com si ho fóssim tota la vida i surt la que quedarà com la frase dels Carros "no se notó en Saboredo"*. I acabem la nit contents i mig entonats de vi i moscatell. Estem a 2415, com si fóssim al cel. Ens sentim contents i ens sabem feliços.

Dijous, 31/07/08 - De Colomina a Mallafré
Les sensacions de les darreres etapes tenen aquella cosa de contradicció. Inicies una travessa per poder-la acabar i just quan l'acabes ja enyores ... fins i tot el pes de la motxilla.
Sortim de Colomina una mica abans de ls 8 del matí, un cop passem la Collada de Saburó (que la Marta, la punyatera, la puja rient!!! serà possible!!!) tot fa baixada. Torna a ser una etapa (com totes) que fa embadalir, de Colomina a Blanc ens acompanyen: l'estany de Colomina, de Mara, de Saburó, de Cap de Port, de la Llastra, Negre de Peguera, de la Coveta, de Trullo i de Tort de la Peguera.... un espectacle!.
Tornem a Mallafré, per la pista, cap cots, contents i tristos, se'ns fa massa llarg. I arribem a Mallafré i ... s'ha acabat!

I com aquell dia ... avui 20 dies després enyoro la muntanya, el Sergi i la Marta, el sac, les frases cèlebres, no tenir cobertura al mòbil i saltar de cop quan entrava un missatge, no mirar-me al mirall, dormir arreplegats i riure, caminar i xerrar.

(* Aclareixo: "No se notó en Saboredo" no és el títol d'una novel·la. És la frase que explica una situació divertida, curiosa, maca i que sorgí en un moment de complicitat a 2500 m... allà a la muntanya)

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Nena, m'has fet riure més que pujant el coll de Saburó!!!!
Tinc totes les fotos ordenadetes segons les indicacions de la pofessional en el tema!;)
T'ho haig de passar!

Jo també trobo a faltar això de menjar gràcies als burros, fer catipé, muntar xous en comptes de dutxes, que el vent venti i fins i tot saltar blocs de pedra!

"No se notó en Saboredo", tot i els mosquits! Perquè, si no hi haguessin ajudat, potser ningú hauria posat en dubte la teva gràcia servint amanides......
;P

DES DEL BALCÓ: ha dit...

Osti tu!!! M'havia deixat parlar de la CATIPÉEEE!!! si va venir amb nosaltres cada dia!!!

Anònim ha dit...

Així que surts del Saboredo saltant...
.m

paul h. ha dit...

mmmm
m'agraden les fotos
qui les deu haver fet?
ja tens els drets d'autor....

marathon man

DES DEL BALCÓ: ha dit...

Les va fer el sherpa! ;-)